Tampereen Akvaarioseura

Tampereen Akvaarioseura

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Uutta elämää + intianmantelipuun lehdet kokeilussa


Elikkäs tänään sitten sain aivan extempore idean että haluan jotakin uutta altaaseeni. Jo hetken mietittyäni keksinkin mitä altaaseeni haluan. Taistelukalaa olen jo kauan halunnut mutta kun se on täysin uusi laji minulle olen sen ostamista arkonut. Hetken googletuksen ja tiedon hankinnan jälkeen olin 100% varma että haluan Taistelukalan. Seuraavaksi suuntasinkin Tampereen Akvaariokalan (Linkki liikkeeseen löytyy sivun oikeasta laidasta katso myös osiosta) nettisivuille katsomaan Taistelukalojen hintoja ja myös millaisia sieltä nyt löytyy. Tottakai niin kuin jokainen akvaarioharrastaja tietää ovathan ne aivan upeita otuksia ja kun muutenkin oli tarkoitus akvaariokauppaan mennä intianmantelipuun lehtiä ostamaan niin miksipä ei sieltä yksi taisto sieltä mukaan voisi tulla. Mukaani tarttui oikein hieno sinipunainen Crowntail poika jonka hinta oli 10€. Tuolla se nyt oikein iloisena akvaariota tutkiskelee ja miettii maailman menoa.
Kuten jo otsikossa ja tekstissäni mainitsin olin alun perin matkalla ostamaan Intianmantelipuun lehtiä akvaarioihini. Jos joku ei vielä tiedä mitä ne ovat niin voisin vähän asiaa avata. Eli siis Intianmantelipuun lehtien käyttö akvaariossa on luonnollinen ja helppo keino edistää kalojen viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Lehdillä on lukuisia positiivisia vaikutuksia akvaarioekosysteemiin. Ne esim. alentavat pH:ta ja tummentavat vettä, ehkäisevät home- ja bakteerisairauksia, lisäävät kalojen kutuhalukkuutta ja ehkäisevät kudun homehtumista, sopivat erinomaisesti pohjakalojen piilopaikoiksi, tuovat hyvää vaihtelua sukarapujen ja kotiloiden ruokavalioon.
Lehtien vaikutus kestää akvaariossa 1-3 viikkoa, jonka jälkeen lehdet voi vaihtaa uusiin.
Myöskin banaaninlehtiä myydään samaan käyttöön mutta Intianmantelipuun lehdet ovat erityisesti viljely käyttöön tarkoitettuja. Itseostin niitä juurikin viljely tarkoitukseen (edelleenkään ei rusokiiloilla ole kutu haluja) jos tämä edes hieman sitä lisäisi. Vaikka sen pitäisi olla hyvää ravintoa Sukaravuille ja kotiloille tuntuu minusta siltä että ainakaan omat Kirsikkasukarapuni eivät siitä piitanneet ainakaan vielä. en tiedä miten pitäisi laittaa mutta kutualtaaseeni laitoin 1 kellumaan pinnalle ja 2 laitoin 100l altaan pohjaan piilopaikoiksi.
Saas nyt nähdä ovatko lehdet todella niin hyviä kuin olen kuullut. Onneksi ne ei ollut kalliita. Ostin siis pussin joka sisältää 10 lehteä ja hintaa oli 5€. Jos ne toimivat on Tampereen akvaariokalan hinta-laatusuhde TAAS kerran kohdillaan. Ja pakko tähän loppuun on lisätä että kaikki Tampereella asujat ja vaikka muutkin suosittelen Tampereen Akvaariokalan liikettä siellä palvelu on asiantuntevaa ja hyvää. Myöskin kalat ovat aidosti pirteitä ja iloisia + hinnat eivät todellakaan ole ryöstöä
Intianmantelipuun lehti upotettuna pohjaan.





.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti